به گزارش خبرنگار مهر، اصغر پرتوی عصر دوشنبه در جلسه کمیته تخصصی مقابله با بحران خشکسالی تصریح کرد: در حال حاضر به علت افت و تقلیل میانگین بارش نزولات آسمانی نسبت به سال گذشته در سطح کشور بویژه این استان مقابله با خشکسالی ضرورت دارد.
وی افزود: در عین حال مشارکت کشاورزان و تولید کنندگان که مخاطبان اصلی جهاد کشاورزی را تشکیل می دهند، با محوریت توصیه های فنی و کاربردی کارشناسان نسبت به مقابله با این بحران ضروری است تا به صورت موفقیت آمیز ضمن دسترسی به تولیدات منطقی و ایده آل ازاین محدودیت ها عبور کنیم.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی استان با اذعان به آغاز به کار کمیته مقابله با خشکسالی در وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: در خود استان پیشنهادات تمامی دستگاه های ذیربط جمع آوری می شود.
به گفته پرتوی تمامی دستگاههای متولی از جمله مراکز تحقیقات کشاورزی، آموزشی و ترویجی و مدیریت های فنی می توانند پیشنهادات عملی و کاربردی خود را پس از جمع بندی نهایی به این کمیته ارائه نمایند تا با اصلاح الگوی کشت و نحوه آبیاری به صورت مدرن بصورت عملی با تنش های خشکی مقابله شود.
ارقام اصلاح شده باغی کشت شود
وی تاکید دارد که در حال حاضر تغییر الگوی کشت و بهبود روشهای آبیاری و جلوگیری از برداشت بی رویه از منابع آبی جزو مهمترین برنامه ها و اهداف و سیاست های جهاد کشاورزی محسوب می شود.
این مسئول با تاکید به اینکه کشاورزی یک هنر و شغل ریسک پذیر است، ادامه داد: مزارع باید با علم روز و تکنولوژی های نوین کشاورزی حتی میزان تبخیر و تعرق را در پوشش مزارع به حداقل رساند تا با استفاده از کلیه امکانات میزان بهره وری در تولیدات کشاورزی را با وجود خشکسالی به حداکثر برسد.
پرتوی اضافه کرد : تولید ارقام اصلاح شده در بحث زراعت و باغ که از لحاظ نیاز آبی کمترین توقع را دارند از ضروریات تکنیک های تحقیقاتی است که باید مرکز تحقیقات این مهم را مد نظر قرار دهد.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی استان خواستار تخصیص آب مورد نیاز بخش کشاورزی شد و افزود: در این راستا ضروری است آب منطقه ای استان با برنامه ریزی های مدون در تحویل و تامین آب مورد نیاز کشاورزی اقدامات جدی بعمل آورد.
نظر شما